Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США здатні за хвилини збити всі військові супутники Росії та Китаю, - експерт

США здатні протягом кількох хвилин знищити усі військові супутники Росії та Китаю, які перебувають на низькій навколоземній орбіті. Про це розповів головний редактор безпекового блогу "War is Boring" Дейвід Екс, повідомляє Голос Америки.

"Зробити це можна за допомогою системи захисту від балістичних ракет (AEGIS - ред.), більша частина якої розміщена на бойових кораблях. Ракети, що знаходяться на американських крейсерах та міноносцях, у поєднанні із високотехнологічними радарами можуть завдавати удару по супутниках на низькій орбіті. Ми це вже робили у 2008 році (операція Burnt Frost), коли ракета SM-3 запущена з USS Lake Eerie точно вразила на орбіті американський супутник, контроль над яким було раніше втрачено", - розповів експерт.

Він також зазначив, що Росія та Китай у даний час розміщують на низькій навколоземній орбіті космічні апарати здатні атакувати цілі для того, щоб "принаймні вийти на рівень із США у цій царині".

Екс припустив, що експериментальний безпілотник ВПС США X37-B може потенційно бути споряджений зброєю і використовуватись проти супутників потенційних супротивників США.

Як повідомлялося раніше, завдяки аналізу супутникових карт вдалося зібрати докази, що свідчать про масштабну військову допомогу Росії бойовикам на Донбасі - виявлено близько 60 неофіційних прикордонних переходів, використання яких могло спричинити перелом у військових діях влітку 2014 року.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ