Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США змусили Росію відповідати за спробу силою змінити кордони, – Пенс

Сполучені Штати за часів адміністрації Трампа змогли примусити Росію відповідати за спробу силою змінити міжнародні кордони, та надали Україні найбільшу за останні роки оборонну допомогу.
Про це у суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявив віце-президент США Майкл Пенс, передає Укрінформ.
«За президента Трампа та його адміністрації Сполучені Штати використовували будь-яку нагоду, щоб зберегти мир... Ми маємо справу із тим світом, яким він є, а не з тим, яким нам хотілося б його бачити. Наприклад, за президента Трампа ми примусили Росію відповідати за її спробу змінити міжнародні кордони силою, ухваливши найбільший за останні роки оборонний контракт, щоб допомоги Україні. США вислали 60 дипломатів за наслідками атаки з використанням хімічної зброї російського походження на землі Великобританії. І після років порушення Росією власних зобов’язань, США оголосили про намір вийти з Договору про ракети малої та середньої дальності», - сказав американський урядовець.

Він закликав європейських партнерів та союзників по НАТО бути стійкими до спроб розділити західний Альянс шляхом політичного втручання або використання енергетичних ресурсів.

Також Пенс нагадав, що «США з сильних позицій виступили проти Північного потоку-2, і ми закликаємо всіх (союзників) зробити так само. Ми також зробили зрозумілим, що не будемо закривати очі на те, що наші союзники закупають зброю у нашого опонента. Ми не можемо забезпечити оборону Заходу, якщо наші союзники будуть залежними від Сходу», - додав віце-президент.

Він нагадав слова Трампа під час нещодавньої промови у Польщі, коли американський лідер зазначив: фундаментальним питанням нашого часу є те, чи хоче Захід вижити? «Сьогодні Америка є сильнішою, ніж будь коли раніше, і Америка знову є лідером на світовій арені», - наголосив Пенс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ