Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США звинувачують Росію у розпалюванні напруженості в Чилі

Сполучені Штати вважають Росію причетною до розпалювання напруженості в Чилі, де внаслідок протестів і заворушень упродовж останніх днів загинули понад 20 людей.

31 жовтня високопосадовець Державного департаменту заявив, що існують ʺчіткі вказівкиʺ на ʺвикористання та зловживання соціальними медіямиʺ, - передає Радіо Свобода.

Через протести у Чилі 11 людей загинуло

ʺМи бачили вказівки на активність Росії, яка підтримує цей негативний перебіг дискусійʺ, – сказав чиновник, відзначивши, що Москва посилює свій вплив у Південній Америці. ʺВони, здається, віддають перевагу поділеному регіону… що прикроʺ, – додав високопосадовець.

На протест у Чилі вийшли понад мільйон людей

Раніше Росія заявляла, що не втручається у внутрішні справи інших країн.

Вашингтон та Москва також стоять по різні сторони у Венесуелі, де Росія підтримує президента-соціаліста Ніколаса Мадуро. США вважають Мадуро нелегітимним і підтримують заклики опозиції до його відставки.

Протести у Чилі спочатку почалися через збільшення плати за проїзд у метро, що зрештою було скасоване, потім – переросли у невдоволення соціальною нерівністю і гнівом на президента Себастьяна Піньєру та військових.

У Чилі - масові безлади через ціни на метро. У столиці ввели надзвичайний стан

Десятки магазинів були розграбовані чи спалені. Повідомляється про проблеми у роботі метро, оскільки протестувальники спалили або пошкодили кілька станцій підземки.

Попри зниження рівня бідності і найвищий дохід на душу населення в Латинській Америці (20 тисяч доларів при 2-відсотковій інфляції), у Чилі спостерігається значна соціальна нерівність. Протестувальники кажуть, що влада більше турбується про багатих, а соціальні програми діють лише для дуже бідних, тоді як решта частина населення залишається на одинці зі своїми проблемами.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Президент Чилі на тлі масових протестів вирішив змінити весь склад уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ