Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо коли львівські школярі завершать навчання

Цьогоріч завершення навчального року в школах Львова відбудеться по-різному. У зв’язку з тим, що під час навчання було введено карантинні обмеження, і в різних школах була різна тривалість канікул, деякі учні матимуть уроки ще до середини червня, а дехто й довше. Про це розповіла начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, - інформує пресслужба ЛМР.
Фото ЛМР

"Зважаючи на те, що заклади освіти мають академічну автономію, завершення навчально року відбувається у кожній школі по-своєму. Структуру навчального року затверджує педагогічна рада закладу освіти. У зв’язку з тим, що ввели карантині обмеження, у школах у різний час відбувалися канікули: одні школи робили передвеликодні канікули, інші – ні. Тому завершення навчального року відбувається по-різному. Першими навчальний рік завершать початкові школи - починаючи від 28 травня. Також є окремі заклади, які вчитимуться до 25-30 червня", - розповіла Зоряна Довганик.

Зі слів посадовиці, необхідною умовою є те, що кожна школа повинна відпрацювати 175 робочих днів. Тож кожен заклад освіти, враховуючи кількість канікул та перерв у навчанні, сам вирішує, коли у нього повинен завершитись навчальний рік.

"За попередньою інформацією, приблизно 80% шкіл навчатимуться протягом червня. Не можу сказати точну кількість шкіл, які навчатимуться до кінця червня, але, наприклад, у ліцеї № 70 навчальний рік триватиме до 25 червня. Однак більшість шкіл завершать рік в межах 3 – 11 червня", - додала головна освітянка Львова.

Також начальниця управління освіти зазначила, що вже протягом декількох останніх років святкування початку і завершення навчального року у багатьох школах міста відбувалися в іншому форматі. Ще три роки тому керівники навчальних закладів та батьки прийняли рішення про те, що початок чи кінець навчального року відбуватиметься у формі проведення уроків толерантності, майстер-класів чи екскурсій. Такий формат проведення святкувань дасть змогу дітям справді відчути і зрозуміти свято, щоб діти не стояли на довготривалих лінійках, інколи під пекучим сонцем.

"Зважаючи на те, що є час адаптивного карантину, і ми зменшуємо кількість людей, які одночасно можуть перебувати або в приміщенні школи, або на території закладу освіти, то такі заходи будуть проводитися дуже індивідуально: як правило, для кожного класу зокрема.

Звичайно, що вручення документів про освіту буде відбуватися святково, але все ж таки з дотриманням протиепідемічних правил і норм", - резюмувала Зоряна Довганик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ