Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо лауреата Премії імені Василя Стуса 2023 року

Цьогорічною Премією імені Василя Стуса відзначили режисера-документаліста Сергія Буковського. Члени журі Премії оголосили ім’я лауреата під час урочистої церемонії, яка відбулася 14 вересня у Києві у просторі PEN Ukraine.
Сергій Буковський, фото - ПЕН

Лауреат Премії імені Василя Стуса отримав грошову винагороду та статуетку, розроблену дизайнером Дмитром Покрасьоном та скульптором Станіславом Кадочниковим, повідомляє УП

"Шістдесятники, до когорти яких входив і Василь Стус, зробили все, аби Незалежність, котру виборола Україна, стала реальністю, – сказав Сергій Буковський у своїй промові під час нагородження. – Нині з’явилось нове покоління кінематографістів, яке робить свою справу професійно і талановито. Приємно усвідомлювати, що мої молоді колеги сьогодні не лише знімають справжнє кіно, а й доносять світові знання про нашу культуру до світу".

Промову про внесок і роль лауреата – виголосив український кінокритик, кінознавець, сценарист Сергій Тримбач. 

"Фільми Сергія Буковського не тільки документують реальність, а й філософськи осмислюють її – на найвищих світоглядних та емоційних регістрах. Історія України постає у Буковського в контексті світової проблематики, розкриваючи найдраматичніші епізоди народного життя через яскраві, правдиві, глибинно укорінені у великому та малому історичному часопросторі людські особистості", – підкреслив під час церемонії нагородження Сергій Тримбач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ