Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стало відомо, скільки коштів передали США Україні для забезпечення миру на Донбасі

Від початку воєнного конфлікту на Донбасі у 2014 році і до сьогодні США передали Україні близько 2 мільярдів доларів для збереження безпеки в регіоні.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це заявив очільник Міністерства оборони США Ллойд Остін на соїй сторінці у Twitter.

Чиновник зазначив, що мова йде як про фінансову підтримку українських сил, так і про надання оборонного озброєння й інших засобів, що підсилюють нищівну силу.

У перспективі, США мають намір нарощувати потенціал українських сил для більш ефективного захисту від Росії, як країни-агресора.

“З 2014 року США надали Україні понад 2 млрд доларів на надання допомоги в забезпеченні безпеки, в тому числі недавно оголошений пакет в розмірі 125 млн доларів”, – зазначив Остін.

Додатково

  • Нагадаємо, що у  середу, 31 березня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Кулеба повідомив про системне загострення Росією безпекової ситуації на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей та в Криму. Держсекретар США підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України в умовах тривалої агресії Росії на Донбасі та в Криму.
  • У четвер, 1 квітня, з ініціативи американської сторони відбулася телефонна розмова міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном. Останній запевнив, що у разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці й не допустять реалізації агресивних прагнень Російської Федерації щодо України.
  • У той самий день речник Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу заявив, що влада країни стурбована нещодавньою ескалацією російських агресивних і провокаційних дій на Сході України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ