Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, як вступатимуть у ЗВО українські школярі з-за кордону

Українські випускники, які за кордоном складали Національний мультипредметний тест (НМТ), зможуть вступити в будь-який заклад вищої освіти в Україні в дистанційному режимі.

Як розповів перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, 11 серпня, під час брифінгу у медіацентрі “Україна”, процедура вступу відбуватиметься онлайн. Усі необхідні документи та дані абітурієнти безпосередньо зможуть надіслати на електронну пошту вишу. 

В Україні форма навчання студентів залежатиме від безпекової ситуації в регіоні, де знаходиться ЗВО, від наявности укриттів та від рішення керівника закладу. 

“Якщо заклади освіти будуть в змозі провести офлайн-навчання, ми будемо запрошувати всіх абітурієнтів, майбутніх студентів повертатися до України й здобувати освіту в режимі офлайн”, – додав Андрій Вітренко. 

Вітренко розповів, що основна сесія тестування з Національного мультипредметного тесту тривала з 22 липня по 4 серпня. Попереду додаткова сесія НМТ, на яку зможуть з'явитись ті, хто з поважних причин не були присутні для складання основної сесії. Йдеться про 25 333 потенційних учасники, з них 3623 – з-за кордону. 

Нагадаємо, Національний мультипредметний тест з трьох предметів (українська мова, математика та історія України) цьогорічні випускники вперше складали замість традиційних вступних випробувань у форматі ЗНО. Неможливість проведення ЗНО було зумовлене повномасштабним російським вторгненням в Україну. Вперше в історії України масове тестування проводили онлайн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ