Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стан здоров'я Сенцова погіршився - адвокат

Стан здоров'я незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова, який вже 86 добу голодує у колонії міста Лабитнангі в Росії, погіршився. Про це повідомив Громадському адвокат Дмитро Дінзе після відвідин Сенцова.

За його словами, Сенцов перебуває у поганому стані. Зокрема, у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.

Адвокат зазначив, що у Сенцова погано з серцем, і його двічі намагалися вмовити виїхати у лікарню. Йому також стало зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а в нього нині погана переносимість спеки.

Сенцов відчуває слабкість в усьому тілі.

За словами адвоката, Сенцов не планує припиняти голодування.

Також, додав адвокат, Сенцов проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскільки «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому».

Сенцов загалом проти переведення у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти», сказав захисник.

Як повідомлялося, Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ