Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Старосамбірська райрада не провела жодного пленарного засідання із травня: повний політичний параліч

Сьогодні, 21 листопада, відбулася чергова спроба депутатів Старосамбірської районної ради провести пленарне засідання. І знову невдала, забракло одного депутата. У сесійній залі були присутні 46 депутатів із 88, однак свободівець Мирон Пацай та нашоукраїнець Микола Цепенда не зареєструвалися. Відтак, для кворуму, забракло одного депутата. Про це пише "Прикарпатська правда".

Нагадаємо, що Старосамбірська районна рада не в змозі провести пленарне засідання із травня. Спочатку все списували на протистояння між головою РДА Володимиром Цегеньком та головою ради Володимиром Горбовим. Була створена депутатська комісія з розслідування діяльності голови ради, яка продовжує працювати.

Минулого четверга, 15 листопада, під час невдалої спроби провести пленарне засідання, голова ради Володимир Горбовий ініціював саморозпуск депутатського корпусу. Цього разу, тобто щодо сьогоднішньої, 21 листопада, сесії голови буцімто домовились.Однак, навіть домовленості між районними очільниками не спроможні зібрати повноцінне пленарне засідання, а більшість депутатів не лякає саморозпуск.

Зайве казати, що найбільше від цього потерпає господарка району.Сьогодні знову лунали заклики до здорового глузду, адже робота сесії життєво необхідна для громади району. Володимир Цегенько зізнався, що у кризі райради винні всі фракції ради. Володимир Горбовий вибачився перед присутніми депутатами за відсутність кворуму. Водночас чомусь не захотів надати слова своєму однопартійцю депутату Львівської обласної ради рухівцю Юрію Войтіву, який взяв собі слово сам, щоб повідомити, що у разі проведення сесії в п’ятницю, він доповідати не зможе, позаяк буде на сесії облради. Замість себе делегує заступника.

Спрогнозувати подальший розвиток ситуації у Старосамбірській районній раді практично не реально, бо, на нашу думку, ситуація склалася ірреальна, депутати не приходять, а як приходять, то не реєструються, а як реєструються, то не голосують, а як голосують, то проти, або утримуються, бо так їм хочеться. Зрештою, очільники району повинні домовлятися не лише між собою, а й з рядовими депутатами, компроміс - це двосторонній рух на зустріч одне одному, а не односторонній, навіть у парі двох голів".

prpravda.in.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ