Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стартувала спеціальна сесія щодо України на конференції ОБСЄ з безпеки

Почалася спеціальна сесія щодо України щорічної конференції ОБСЄ з огляду питань безпеки.

Про це повідомляє УНН із посиланням на офіційну сторінку ОБСЄ у Twitter.

Так, на заході держави-учасниці ОБСЄ обміняються думками з питань, пов'язаних з воєнно-політичним аспектом безпеки, викликами та загрозами, обговорять і співробітництво з відповідними міжнародними й регіональними організаціями та установами.

Основними темами, на які будуть говорити її учасники, стануть конфліктні та кризові ситуації в регіоні ОБСЄ, уроки та подальші шляхи вирішення конфліктного циклу, контроль над звичайними озброєннями та заходи зміцнення довіри і безпеки; проблеми та можливості, пов'язані з міграцією; а також поточні та майбутні тенденції щодо транснаціональних загроз.

Крім того, дві спеціальні сесії будуть присвячені питанням забезпечення безпеки і стабільності в регіоні ОБСЄ у світлі розвитку подій навколо України, а також структурованому діалогу з пошуку нових шляхів розв'язання військово-політичних викликів та протидії негативним тенденціям в архітектурі європейської безпеки.

Нагадаємо, ПАРЄ схвалила зміни в регламенті, які відкривають дорогу до повернення делегації РФ.

Реагуючи на таке рішення, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що ПАРЄ капітулювала перед російським шантажем і відмовилася від відповідальності за мир і демократію в Європі.

З його слів, це покладає додаткову відповідальність на ОБСЄ за безпеку і стабільність в Європі, що є головним меседжем України на щорічній конференції ОБСЄ з огляду проблем у сфері безпеки (ASRC19 OSCE).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ