Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стендапер, який глумився над Небесною Сотнею, отримав рік умовно

Галицький районний суд м. Львова засудив на рік умовного терміну обмеження волі за пропагування комуністичної символіки стендапера Владислава Болотнікова, який глумився над пам'яттю про Небесну Сотню і якого у вересні минулого року затримали в центрі міста у футболці з комуністичною символікою.
фото - Діло

Про це інформує Судовий репортер.

22-річного львів’янина Владислава Болотнікова визнали винним за ч.1 ст.436-1 ККУ. 

Згідно з цією статтею, обвинуваченому загрожувало позбавлення волі на строк до 5 років.

Суд призначив умовне покарання, зважаючи на вчинення нетяжкого злочину і те, що підсудний є молодою людиною та позитивно характеризується за місцем проживання.

Прокурор у дебатах просив 2 роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на іспитовий строк 1 рік.

На суді Болотніков визнав свою провину та сказав, що розкаюється. Також він запевнив, що не мав наміру вчинити злочин та пропагувати тоталітарний режим. Його захисник доводив, що порушення вчинено на побутовому рівні.

Що передувало

8 вересня 2020 року, перебуваючи на літньому майданчику пабу «Золотий колос», Болотніков був у футболкці з написом «СССР» та зображенням п’ятикутної зірки з серпом та молотом. Звичайний перехожий дізнався, що обвинувачений публічно використовує цю символіку і зробив громадське затримання. 

Також у грудні Болотніков прочитав зі сцени стендап, у якому жорстоко поглузував над Небесною Сотнею. Він стосувався експрезидента України Віктора Януковича, який прийшов до бару, щоб начебто "розбити Небесну Сотню". Варто зауважити, що у цій судовій справі невдалий жарт Болотнікова не фігурував.

Додатково

Нещодавно стендапер зняв відео, у якому публічно попросив пробачення за носіння комуністичної символіки, а також за невдалий жарт про Небесну Сотні на одному із своїх стендап-виступів.

Стендапер, який глумився над Небесною Сотнею, отримав рік умовно

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ