Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Stop IFOM: у Львові мітингували студенти-медики

Під стінами ратуші у Львові відбувається акція «Stop IFOM» Учасники акції студенти, які проти здачі Американських тестів. Про це повідомив Ігор Зінкевич.

IFOM – International Foundations of Medicine – іспит з Міжнародних основ медицини. IFOM розробляється однією з найавторитетніших у світі атестаційних рад – Національною радою медичних екзаменаторів Сполучених Штатів Америки (NBME – National Board of Medical Examiners).

В Україні іспит IFOM адмініструється Центром тестування при МОЗ України спільно з NBME.

Як вказано на сайті центру оцінювання, за змістом тестові завдання IFOM охоплюють питання внутрішньої медицини, хірургії, педіатрії, психіатрії, акушерства та гінекології, які повинні знати студенти будь-якої країни світу, навчаючись на останньому курсі вищого медичного навчального закладу. Однак студенти-медики кажуть, що українці вчаться за застарілими підручниками, і якщо у світі підготовка до цього тесту починається за два роки, то в Україні просто неможливо встигнути підготуватися. Більше того, тестування є обов’язковим.

Акції вже відбувалася в Івано-Франківському.

“Іспити, які нам впроваджують – не відповідають програмі навчання, ми вважаємо, що на нас не те щоб ставлять експерименти, але не дають можливості підготуватися. На протести збираються тисячі студентів в різних містах України, студенти всієї країни скинулися грошима щоб найняти адвокатів”, – пояснює студентка Ганчак Оксана Івано-Франківського національного медичного університету

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ