Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Страховики вважають пропозиції про скасування обов’язкового страхування користувачів наземних транспортних засобів „піаренням” окремих осіб

Страховики вважають пропозиції про скасування обов’язкового страхування користувачів наземних транспортних засобів „піаренням” окремих осіб. Таку думку у коментарі „Гал-info” висловив заступник гендиректора ВАТ СК „Універсальна” Михайло Гомілка.

„Миколі Рудьковському треба поговорити з тими людьми, які пережили ДТП, які від цього постраждали. Іноді їм навіть немає за що похоронити своїх близьких. А такі заяви я сприймаю як особисте бажання Рудьковського попіаритися”, — зазначив Михайло Гомілка.
Відповідаючи на запитання про те, яких втрат зазнають страховики в результаті позитивного голосування за цей законопроект, він зазначив: „Я б не говорив про втрати страхових компаній. Краще б подумати про втрати Держбюджету і людей, які потерпають від ДТП. Закон фактично не працює, тому і немає чого говорити про високі тарифи. Замість того, щоб піаритися, варто подумати, як покращити закон”.
Депутат Верховної Ради України, член фракції Соціалістичної партії України, міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський пропонує Верховній Раді ввести добровільне страхування громадянської відповідальності власників транспортних засобів замість існуючого обов’язкового. Про це йдеться в законопроекті №1294, зареєстрованому у ВРУ 4 серпня, пропонується ввести відповідні зміни в закони „Про страхування”, „Про міліцію”, „Про дорожній рух”, а також в Кодекс про адмінпорушення. Із ЗУ „Про  обов’язкове страхування громадянсько-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” пропонується вилучити статтю 21, яка регламентує обов’язковість такого страхування, а також змінити назву закону на „Про страхування громадянсько-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.
На даний момент розмір базового тарифу, на основі якого здійснюється розрахунок кінцевої вартості полісу страхування, становить 293 гривні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ