Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Страховики вважають, що зі всіх видів обов’язкового страхування потрібно залишити тільки два

Страховики вважають, що зі всіх видів обов’язкового страхування потрібно залишити тільки два. Про це сказав голова правління АСК «ІНГО Україна» Ігор Гордієнко на засіданні Львівського прес-клубу реформ.
На думку Ігоря Гордієнка, зі всіх видів обов’язкового страхування, які зараз існують в Україні потрібно залишити: обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних автотранспортних засобів та обов’язкове страхування про професійну відповідальність за експлуатацію ядерних установок. «Десятки видів обов’язкового страхування потрібно скасувати, особливо це стосується обов’язкового транспортного страхування, де відшкодування не перевищує одного відсотка», - сказав він.
Як зауважує  Ігор Гордієнко, що стосується обов’язкового страхування цивільно-правої відповідальності автовласників, то, на жаль, норми Закону «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних автотранспортних засобів, який вступив у дію з 1 січня 2005 року, так і не стали обов’язковими для всіх водіїв. Кількість застрахованих автовласників становить сьогодні не більше 30% (станом на 1 барезня  цього року продано 2,4 млн полісів цього виду страхування на загальну суму 433 млн грн).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ