Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стратегічний крок: що очікує на заклади профтехосвіти Львівщини?

Як зазначив сьогодні заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін завтра, 6 лютого, дуже важлива сесія Львівської обласної ради.

“Вона важлива тим, що Кабінет міністрів передає з державної в комунальну власність обласної ради 18 закладів професійної технічної освіти”, - пояснив Олександр Кулепін.

Він нагадав, що ще 2017 році Львівська обласна рада своїм рішенням підтвердила, що готова отримати ці заклади у свою власність. Цей процес базується на стратегічних документах, відповідно ще з 2014 року є розроблені концепції, відповідно до яких всі заклади профтехосвіти повинні перейти в підпорядкування обласної влади.

У 2018 році департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації напрацьовував документальну базу для того, щоб заклади професійної технічної освіти передати у бездоганному вигляді, адже питання по землі чи нерухомості мають бути вирішенні.

Відповідно, завтра обласна рада має прийняти рішення про свою готовність прийняти у свою власність 9 закладів розташованих у Львові, та інші 9 закладів у межах Львівської області.

“Це не є щось нове. По всій Україні відбувається схожий процес, бо згідно з стратегією розвитку профтехосвіти, згідно стратегій міністерства освіти та науки, ці всі заклади передаються заради кращого управління”- пояснив Кулепін. 

Керівник департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска розповів, що Львівська обласна державна адміністрація вперше розробила стратегію розвитку освіти ще у 2020 році. Ця стратегія стосувалась не лише розвитку професійної технічної освіти, а всієї системи освіти, адже вони всі між собою взаємопов’язані.

Олександр Кулепін закликав міжнародні і громадські організації, бізнеси та всіх, хто хоче розвивати профтехосвіту в регіоні не залишатись осторонь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ