Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Стратегія розвитку гірських районів Львівщини може стати основою нового закону України

У Сколівському районі у суботу на конференції «Карпати:фінансові інструменти підтримки місцевого розвитку та територіального співробітництва» підведуть підсумки роботи в рамках асоціації «Єврорегоін-Карпати-Україна» та обговорять проблеми фінансування гірських районів, пише «Голос України».

Львівська обласна рада прийняла стратегію, яка може лягти в основу закону про розвиток гірських територій України. Тому на конференції очікують на голову Верховної Ради України Андрія Парубія. Про це розповів голова Сколівської районної ради Микола Романишин.

«Для нас дуже важливо – це розвиток інфраструктури, насамперед доріг. Вже завершуємо відрізок Верхньосиньовидне – Східниця. Чекає реконструкції  дорога  Київ-Чоп на території нашого району. Залишилося продовжити відрізок від Волосянки до Хащовання. Мова йде про дуже серйозний напрямок розвитку територій і туристичної галузі.

Що за собою тягне розвиток дорожньої інфраструктури? Це дає можливість жителям району вкладати кошти в розвиток зеленого туризму.  Наступний крок – розширення туристичних маршрутів, будівництво велодоріжок.

Вже не кажу про лісові дороги, які теж будуть використовуватися для подорожей», -- наголошує Микола Романишин.

Як пише парламентський «Голос України», стратегічний напрямок Сколівського району в найближчі роки – це розвиток туризму і рекреації. Цей район найменший за населенням, трохи більше 40 тис. осіб, але найбільший за територією, дві третини з якої вкриті лісами.

Прийнята на Львівщині стратегія –  це перший крок до справедливо підходу до гірських територій. У Карпатах  десятками років не вкладали коштів в інфраструктуру. Мова йде про Сколівський, Старосамбірський, Турківський і частково Самбірський та Дрогобицький  гірські райони Львівщини.

У форумі на Сколівщині візьмуть участь представники органів самоврядування чотирьох гірських областей --  Чернівецької, Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ