Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Stratfor: бойовики ІД знищили російські гелікоптери в Сирії

Експерти американської компанії Stratfor стверджують, що сирійська авіабаза Т4 неподалік селища Тіяс, яку використовують російські військово-космічні сили, серйозно постраждала, імовірно, внаслідок ударів угруповання "Ісламська держава", - BBC.

На супутниковій зйомці бази, яку Stratfor надала в розпорядження ВВС, видно обгорілі кістяки, що стоять на злітній смузі, і руїни будівлі на території бази.

Представник міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що спалена техніка залишилася на летовищівід часу боїв із сирійськими урядовими силами - до переходу бази в розпорядження російських військових, а самі повідомлення про напад джихадистів на російських військових є пропагандою ІД.

Минулого тижня, твердить Stratfor, на російській базі в результаті низки загорянь були знищені чотири вертольоти і 20 вантажівок. Причина пожежі наразі не підтверджена.

Фото "до" і "після"

Порівнюючи фотографії з більш ранніми зйомками бази Т4, експерти Stratfor припустили, що на злітній смузі видно залишки вертольотів Мі-24, а спалена будівля раніше була складом, з якого вони забезпечувалися.
Також на злітній смузі видно літак Міг-25, що імовірно належить сирійським ВПС.

Перші повідомлення про удар по базі Т4 надійшли від агентства Амак, відомого своїми зв'язками з ІД.

Супутникові знімки Stratfor підтверджують інформацію, поширену бойовиками.
По базі завдали кілька ударів, розповіли в компанії.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ