Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студентам академії ім.Лисенка заборонили тримати велосипеди в гуртожитку

Як повідомили в Львівській асоціації велосипедистів, керівництво Львівської національної музичної академія імені Миколи Лисенка заборонило студентам зберігати велосипеди в своєму гуртожитку.

Відповідний наказ було опубліковано на вході в гуртожиток. Це було аргументовано відсутністю вільного місця і заходами безпеки, з метою уникнення надзвичайних ситуацій.

Як повідомив в коментарі Гал-інфо проректор з адміністративно-господарської роботи Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка Андрій Мельникович, в гуртожитку проживає майже 400 студентів, але він не знає скільки студетнів користується велосипедами. Також проректор зазначив, що немає можливості обладнати жодного місця для їх зберігання.

"Вони ставлять їх по пожежних виходах. Це не є нормально. Буде якась надзвичайна ситуація, ми просто двері не відкриємо.

Ми біля гуртожитку зробили спеціальний паркінг для велосипедів, але вони не хочуть їх там залишати", - додав Андрій Мельникович.

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
1/2

"Ми ж вважаємо такі заборони неприпустимими, в місті, яке має європейські амбіції. Вони дуже контрастують з заявленою позицією Львова.

Хочемо нагадати, що для більшості студентів під час пандемії, велосипед став єдиним доступним та безпечним засобом пересування містом. Така заборона ставить їх перед непростим вибором: продавати велосипед чи залишати на вулиці, ризикуючи більше ніколи його не побачити.

Правильний підхід в таком випадку - це створення якісної альтернативи. І ми впевнені, якщо б у керівництва було бажання адекватно вирішити проблему з хаотичним розміщенням велосипедів, то можливості би теж знайшлися.

Бонусом додаємо кілька прикладів розміщення велосипедів в гуртожитка європейських університетів, і ілюстрацію як можна організувати розміщення велосипедів, та скільки на це потрібно місця", - зазначають в Львівській асоціації велосипедистів. 

1/2
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ