Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студентам окремих спеціальностей можуть дозволити виїзд за кордон на навчання

1/2
Згідно з проєктом постанови, пропуск через державний кордон зможуть отримати громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 22 років, які здобувають ступінь магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування за денною формою здобуття освіти.

Для перетину кордону громадяни повинні навчатися в закладах вищої освіти України державної або комунальної форми власності та бути учасниками освітньої академічної мобільності і прямувати на навчання в іноземні заклади освіти. 

Згідно з проєктом постанови, для отримання дозволу на перетин кордону в студентів повинні бути підтвердні документи: довідка від закладу вищої освіти щодо направлення учасника програми академічної мобільності для навчання в іноземному закладі освіти, копія договору академічної мобільності, е-квиток студента перевіреного засобами Порталу Дія, військово-облікові документи з відповідними відмітками районного, міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України” опублікував у групі “Новини вищої освіти” освітній експерт та адміністратор групи Андрій Черних. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ