Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студентами Львівського національного медичного університету стали 777 випускників

Сьогодні, 29 серпня, відбулися урочистості з нагоди посвячення у студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Сьогодні, 29 серпня, 777 випускників урочисто прийняли присягу студента Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. З цієї нагоди випускників привітали міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Олександр Кулепін та ректор медуніверситету – Орест Чемерис.

«Вітаю вас із початком захопливої подорожі у світ медицини! Ви обрали шлях, який є не лише професією, але й місією, і в ці складні часи ваш вибір особливо важливий. Ви стаєте частиною спільноти, яка стоїть на передовій захисту здоров'я нації.

Попереду у вас багато викликів, і я не буду приховувати, що цей шлях буде нелегким. Але я впевнений, що саме ви – майбутнє нашої медицини. За кілька років ви зможете змінювати обличчя медицини в Україні, впроваджуючи новітні технології та методи лікування, про які сьогодні можемо тільки мріяти. 

Кожен із вас знайде своє місце в цій великій справі: хтось стане чудовим лікарем, хтось – науковцем, а хтось, можливо, очолить університет або навіть урядові структури, формуючи політику охорони здоров'я в країні.

Не бійтеся труднощів, не відступайте перед перешкодами. Формуйте емпатію, навчайтеся підтримувати одне одного, адже ваші майбутні пацієнти потребуватимуть не лише лікування фізичних недуг, але й піклування про їхнє ментальне здоров'я.

Вірю у ваші сили, у ваше бажання змінювати світ на краще. Разом ми здатні зробити Україну прикладом сучасної медицини», – наголосив Віктор Ляшко.

За словами ректора університету Ореста Чемериса, у листопаді університет відсвяткує 240 років з дня заснування, тож радо вітає ще одне покоління медиків у своїх стінах.

«Для нас велика честь вітати вас у стінах нашого університету. Ви – наша гордість, майбутнє медицини, і ми раді, що ви обрали саме наш університет для своєї професійної підготовки. Сьогодні ви робите перший крок на шляху до великої мети – стати висококваліфікованими фахівцями, які допомагатимуть людям жити здоровим і повноцінним життям.

Ми, ваші викладачі та наставники, разом з провідними фахівцями країни, працюємо над тим, щоб надати вам найсучасніші знання та навички, які ви зможете втілити на практиці. 

Завдяки підтримці Міністерства охорони здоров’я та Львівської обласної військової адміністрації, наш університет отримав університетську багатопрофільну лікарню – першу в Україні. Також Львівська обласна клінічна лікарня стане університетською, що відкриє перед вами можливості для навчання та практики під керівництвом найкращих фахівців. Завдяки підтримці наш університет отримав сучасне цифрове обладнання для стоматологічного факультету, що дозволить вам опанувати найновітніші технології в галузі медицини.

Ми особливо раді вітати здобувачів нової спеціальності «Терапія та фізична реабілітація». Адже, враховуючи сумні реалії, ця спеціальність буде вкрай актуальна у найближчі роки.

Серед першокурсників є 34, чиї рідні пройшли війну чи досі захищають нас на фронті. Дякуємо їм за це», – привітав першокурсників ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Орест Чемерис.

Серед студентів першого курсу – четверо, які склали НМТ на максимальні 200 балів з трьох предметів, ще четверо – з двох предметів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ