Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студентів, які врятували чоловіка у трамваї, запросили до участі у наукових проєктах

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска зустрівся зі студентами медичного університету, які нещодавно врятували від смерті чоловіка із серцевим нападом.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Студент 5 курсу Роман Курнат та шестикурсниці Єлизавета Шепель і Христина Библик повертались у той день із навчання.

«Я їхав укінці трамваю слухав музику, коли побачив, що якийсь хлопчина відкриває вікно, бо комусь із пасажирів стало зле. Я запитав у того чоловіка чи він діабетик або має проблеми із серцем. Однак відповісти мені він уже не міг, в мене на очах він почав задихатись. В один момент я вже не міг промацати його пульс.  Разом із дівчатами почали робити йому непрямий масаж серця. Це тривало вічність, чоловік почав уже синіти, але коли я почув звук сирен, мені стало легше, я зрозумів, що досвідчені лікарі уже близько», - розповів Роман Курнат.

Для студентів подібна ситуація була першою в житті, тож хвилювання було чималим.

«Пам’ятаю, що з нами рятували цього чоловіка ще хлопці, але все відбувалось настільки швидко, що я навіть не дивилась на обличчя. Ніколи б не впізнали Романа на вулиці. Ми разом робили чоловікові непрямий масаж серця, також робили йому штучне дихання. Лікарі екстренки скористались дефібрилятором, тож чоловік вижив. Приємно усвідомлювати, що наші зусилля виявились результативними», - розповіла Єлизавета Шепель.

Очільник департаменту закликав молодих людей подати свої роботи на конкурс на здобуття обласних премій для студентів.

«Дякуємо вам за вашу небайдужість. Вашими руками врятовано життя. Ви вже є цілісними особистостями, які розуміють силу власної дієвості, рішучості та ініціативності. Переконаний такі активні молоді люди мають багато цінних думок та ідей, тож ви можете скористатись нашим конкурсом і подати свої праці. Переконаний, там буде що почитати та над чим поміркувати», - закликав студентів Олег Паска.

В межах зустрічі зі студентами організували екскурсію Tech StartUp School. Керівник Tech StartUp School Назар Подольчак розповів про освітній простір, показав лабораторії та розробки, а також поділився планами та заохотив студентів-медиків приєднатись до проєктів школи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ