Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти ветуніверситету стажуватимуться у Франції

11 студентів факультету харчових технологій та екології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького отримали сертифікати з французької мови Федерації «Обміну Україна-Франція». Це дасть змогу найкращим з них потрапити на стажування до Франції, повідомила прес-служба ЛНУВМ та БТ імені С.З.Ґжицького

Упродовж  двох тижнів група студентів ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Ґжицького інтенсивно вивчала французьку мову. Заняття тривали по п’ять годин щодня. Важливо, що проводила їх справжня француженка, викладач французької мови Марі-Оділь Вернь. Вивчення французької відбувалось з метою підготовки українських студентів до проходження практики на переробних підприємствах півдня Франції. 

Ця практика відбувається в рамках українсько-французьких академічних обмінів. Уже влітку до Франції поїдуть декілька студентів університету ветмедицини. Жити вони будуть у родинах власників цих підприємств, а у вільний від практики час спілкуватимуться зі своїми ровесниками, удосконалюватимуть французьку мову, вивчатимуть культуру та звичаї Франції.

Марі-Оділь Вернь похвалила студентів за їхню наполегливість у вивченні французької мови. Вона розповідала, що їй надзвичайносподобався університет, місто Львів, вона полюбила студентів і українську кухню. Натомість студенти подарували їй українську вишиванку і дякували й прощались з нею французькою мовою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ