Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Створено Регіональний фонд підтримки підприємництва у Львівській області

3 березня 2006 року на сесії Львівської обласної ради було розглянуто питання щодо створення Регіонального фонду підтримки підприємництва у Львівській області.  Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.
 В області прийнята і реалізується Регіональна програма розвитку малого підприємництва у Львівській області на 2005-2006 роки, основними заходами якої передбачено створення Регіонального фонду підтримки підприємництва у Львівській області. За словами начальника управління економіки Львівської облдержадміністрації Миколи Вознюка, основною метою створення Регіонального фонду підтримки підприємництва є фінансове забезпечення реалізації регіональної політики у сфері підтримки розвитку підприємництва в області.
Правове забезпечення діяльності РФПП здійснюється на підставі Закону України „Про державну підтримку малого підприємництва” від 19.10.2000 № 2063-ІІІ; Закону України „Про Національну програму сприяння розвитку малого підприємництва в Україні” від 21.12.2000 р. № 2157-ІІІ; Розпорядження Кабінету міністрів України „Про затвердження заходів щодо виконання Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва в Україні на 2005 рік” від 17.11.04 № 860-р;
Статуту Регіонального фонду підтримки підприємництва передбачає створення фінансово-економічних і організаційно-правових умов розвитку підприємництва; формування регіональної системи підтримки підприємництва у Львівській області.
Основні завдання, які покладені на РФПП: підвищення добробуту громадян України шляхом залучення населення до підприємницької діяльності, створення робочих місць, працевлаштування громадян, вирішення проблеми самозайнятості; активізація фінансово-кредитної та інвестиційної підтримки малого та середнього підприємництва, пошук нових форм та механізмів її здійснення; становлення ефективної і конкурентноздатної регіональної ринкової економіки; розвиток інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва в Україні; створення сприятливого підприємницького клімату як гарантії консолідації зусиль у напрямку поглиблення співробітництва з донорськими організаціями й участі в міжнародних проектах.
Фінансове забезпечення діяльності РФПП здійснюється за рахунок: Державного бюджету України, обласного та міського бюджетів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ