Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стимулювання інноваційної діяльності і створення промислових та технологічних парків — основні пріоритети Львівщини

7 червня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак зустрівся з офіційною делегацією Компанії „McKinsey&Company” з м. Варшави. Ця транснаціональна компанія спеціалізується на підготовці проектів регіонального розвитку окремих міст та територій і представила позитивні результати своєї співпраці з розробки відповідних стратегій м. Лодзь (Польща), м. Волфсбург та Дортмунд (Німеччина). На зустрічі Валерій П’ятак зазначив, що розроблена 2 роки тому „Стратегія розвитку Львівщини до 2015 року” і на сьогодні залишається головним орієнтиром розвитку регіону, однак певні її складові будуть суттєво розширені і доповнені. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Він наголосив, що обласна адміністрація суттєво підсилює вектор інноваційного розвитку регіону відповідно до наявних у регіоні наукових шкіл та напрямів. У загальнодержавному проекті з розробки стратегії „Україна – країна високих технологій” Львівщина повинна зайняти належне їй місце. Відтак для Львівщини дуже важлива як державна підтримка, так і розвиток сучасних організаційних моделей, які об’єднують науку, банки та виробництво.
Область тут працюватиме у двох напрямах: це стимулювання інноваційної діяльності на загальнодержавному рівні і створення, уже найближчим часом, на території Львівщини промислових та технологічних парків.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ