Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стипендія має мотивувати студентів, - Гройсман

Система стипендій має мотивувати студентів до успіхів у навчанні та підтримувати якість знань. Водночас ті студенти, що потребують підтримки, мають отримувати соціальні стипендії. Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі зі студентами НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

«Я вважаю, що створення системи, яка буде підтримувати якість знань - це перше. Про кожного, хто потребує соціальної підтримки, ми маємо подбати і зробити таку підтримку адресною і цільовою. Тоді буде справедливість і серед студентського середовища і буде мотивація додаткова бути успішним студентом та отримувати якість у навчанні», - наголосив прем’єр.

Він також зазначив, що є дві частини стипендії - академічна і соціальна. За його словами, Положення щодо розподілу стипендій студентам вишів ще не затверджене.

«У мене питання - стипендія: це соціальна допомога чи це мотивація до навчання? Мотивація. Якщо це мотивація до навчання, давайте мотивувати успіхи цього навчання. Тим, кому потрібна соціальна допомога, давайте її надамо», - зауважив він.

«Давайте будемо вирішувати, або ми будемо стимулювати знання і якість знань, або… Тому що за великим рахунком, ні вам, ні мені ваш диплом не потрібен. Вам, вашим батькам і мені потрібні ваші знання і ваш успіх. Коли ви прийдете на роботу після закінчення університету просто з дипломом, вас можуть не взяти. Якщо ви прийдете на роботу з дипломом, який підтверджує якість знань, якими ви володієте, ви будете успішними. Ви будете мати гарну роботу і гарну заробітну плату, ви будете конкурентними, ви зможете досягти успіху. Це те, що мені потрібно. Сподіваюся на те, що це потрібно кожному з вас, що ви сповідуєте саме таку ідеологію. Тому що тільки освічені люди можуть забезпечити успіх», - підкреслив Володимир Гройсман.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ