Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Субсидію не можуть забрати, - віце-прем’єр-міністр Розенко

Субсидія – це безповоротна державна допомога, ніхто не має права відібрати її у громадянина. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

"Це неправда, такого не може бути. Ніяких повернень субсидій апріорі не може бути. Будь-які повернення можуть відбуватися лише в судовому порядку. Якщо це, умовно кажучи, вина конкретної людини, родини. Може бути ситуація, коли людина не правильно подає свої відомості, таке може бути. Але, якщо ви все чесно і правильно заповнили, ніяких повернень субсидій не може бути. Субсидія – це безповоротна державна допомога, яка надається людині", – наголосив він.

Також Розенко зазначив, що інформація про повернення субсидій є одним із міфів, які розповсюджують опоненти діючого уряду.

"Це міфи, які розповсюджують навколо системи субсидій, в тому числі наші політичні опоненти, починаючи від міфів про те, що ви не продасте квартиру поки не відшкодуєте субсидії, якщо хтось помре, то ваші діти зобов’язані повернути субсидії, – це все міфи, це все неправда. Не вірте в це. Держава надає вам субсидії не для того, щоб у вас потім щось забрати, а щоб зараз допомогти вам пережити ситуацію підвищення тарифів", – наголосив він.

Зазначимо, раніше Розенко заявляв, що наразі немає причин виділяти додаткові кошти з держбюджету, щоб оплатити субсидії.

Крім цього, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що на оплату житлово-комунальних послуг протягом наступного опалювального сезону перепризначено субсидії для більш ніж 6,5 млн українських сімей.

112 Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ