Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сучасні шпалери та їх характеристики

Базовим етапом будь-якого дизайну інтер’єру вважається оздоблення стін, оскільки їх вигляд справляє перше враження.

Більше того, правильно підібрані шпалери створюють сприятливу атмосферу в кімнаті, а якщо «заморочитися» та детально вивчити інформацію стосовно цього матеріалу, то можна ще й збільшити строк їх експлуатації.

На що варто звернути увагу на початку

Початківці у справі оздоблення будинку навряд чи знають, що всі види шпалер (окрім паперових) мають 3 основних шари: основа, фон для нанесення малюнку та декоративний шар. Тому, під час вибору шпалер, наприклад на сайті www.baccara.com.ua/catalog/oboi, потрібно звертати увагу на їх будову та інші характеристики, адже такий підхід допоможе обрати надійний, стійкий до подряпин і плям, довговічний варіант.

Види сучасних шпалер та їх особливості

Індустрія шпалер зробила величезний крок вперед від самого початку їх появи на ринку. Сьогодні вони настільки різноманітні, що можуть згодитися як для бюджетних варіантів оздоблення кімнат, так і для дорогих інтер’єрних рішень. Але не варто обирати матеріал навмання, орієнтуючись лише на зовнішні характеристики, оскільки є більш важливі фактори.

Особливості найпопулярніших видів шпалер:

  • паперові – найпопулярніший, та найдешевший варіант. Їх переваги в екологічності та простоті наклеювання, а от недоліки включають: недовговічність а також нестійкий дизайн (малюнки можуть вигорати на сонці).
  • вінілові – більш якісний матеріал, порівняно з паперовими, але теж має свої плюси та мінуси. Зауважте, вони на пропускають повітря, тому краще не використовувати в дитячій кімнаті, але при цьому: малюнки не вигорають, рельєфні візерунки можуть приховати нерівні стіни, такі шпалери вологостійкі.
  • акрилові – за структурою та характеристиками схожі на вінілові, але різниця в основі матеріалу.
  • шпалери зі стекловолокна – рекомендовано до використання у новобудовах. Їх головний плюс – довгий строк експлуатації (30+), до того ж вони захищають стіни від тріщин.
  • текстильні – складаються з паперової основи та натуральної верхньої частини (льон, велюр, шовк, бавовна). Це екологічний матеріал, який виглядає ексклюзивно та дорого, але при цьому він досить складний у процесі експлуатації, оскільки нестійкий до різних видів забруднень.

Отже, обираючи шпалери варто відштовхуватися від особистих вподобань та фінансової спроможності, але необхідно враховувати також і фактори, що впливають на довготривалість експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ