Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суд над Савченко відмовляється допитувати свідків вживу

Донецький міський суд Ростовської області РФ відхилив клопотання захисту про допит свідків звинувачення безпосередньо в суді.

Таке клопотання захист Савченко подав у ході засідання суду, оскільки майже всі свідки обвинувачення допитуються по відеозв'язку з Воронежа. Зв'язок поганий, зображення теж. При допиті деяких з них було враження, що їм підказують.

Захист заявив клопотання про безпосереднє доставлянні свідків, потерпілих, експертів в зал суду, в т.ч. Плотницького. 

У середу суд продовжив допитувати свідка Почечуєва, співробітника ФСБ, який нібито приїхав на виклик ДПСників забирати Савченко. Ті раніше зупинили авто, в якому нібито 2 росіян підвозили Савченко, через те, що водій був не пристебнутий. І вже в ході перевірки з'ясувалося, що у Савченко немає документів.

Почечуєв у перуці і затемнених окулярах, визнав, що він в гримі. При цьому Савченко спробувала в суді з'ясувати, чи бачить він її досить добре для того, щоб стверджувати, що це саме вона. "Я не бачу свідків. І коли обвинувачення ставить запитання, чи цей людина перебуває в клітці, вони відповідають" так ", але я не впевнена. Я думаю, люди, які свідчать проти мене добровільно, не повинні ховати своє обличчя і повинні бути в суді ", - сказав вона.

Як пише Медіазона, Савченко наділу мішок з вишитим візерунком на голову і запитала:

- Ви моє обличчя бачите?

- Бачу.

- А зараз бачите?, - запитує Савченко з мішком на голові.

Прокурор протестує.

- Скільки пальців? - Запитує Савченко і показує руку в сторону відеокамери.

- Я бачу ваше обличчя, - говорить Почечуев.

Захист Савченко впевнена, що в суді не Почечуєв.

"Я думаю, перед нами не Почечуєв", - сказав Фейгін. Захисники, що знаходяться в Донецьку, приєднуються до прохання Новікова (він несподівано приїхав до Воронежа) допитати "особу, яка представляється як Почечуєв", в закритому режимі, щоб з'ясувати, Почечуєв чи це.

"Тут шапіто!", - коментує Полозов і аргументує свою думку: свідок змінив свою зовнішність, про що повідомив суд, відмовляється дати свій підпис, захист не знає, які документи передані до суду, щоб встановити особу цієї людини.

Савченко з мішком на голові просить свідка впізнати її. Фото Anton Naumlyuk

Захист заявив клопотання про безпосереднє доставляння свідків, потерпілих, експертів до суду, зокрема Плотницького. Суд відмовив.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ