Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд продовжив до грудня арешт Штепі

Харківський суд продовжив арешт екс-мера міста Слов'янськ Нелі Штепи до 19 грудня 2015 року. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

"Суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 грудня", - сказали у відомстві.

Співрозмовник агентства також повідомив, що під час судового засідання у вівторок продовжився допит свідків захисту (були допитані два свідки). Наступне засідання призначено на 6 листопада.

Як відомо, Штепа була арештована 13 липня 2014 року.

Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за звинуваченням Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, інкриміновані Штепі, відбувалися на території Слов'янська, тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова.

Крім того, свідки у справі живуть в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи.

ВССУ виніс ухвалу про розгляд справи стосовно Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ