Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд у Ростові опублікував вирок з даними про російських військових на Донбасі

Кіровський районний суд Ростова-на-Дону в листопаді виніс вирок у справі про корупцію під час постачання продовольства, в якому побічно підтверджується присутність російських військових на Донбасі.

Про це інформує УНН із посиланням на вирок суду.

У вироку зазначається, що російським військовим раз на два тижні відправляли 1300 тонн продовольства з Ростовської області. Як відомо — Москва присутність своїх солдатів на Донбасі завжди заперечувала.

Заступник регіонального керуючого по військовому харчуванню в ТОВ “Технологія” Забалуєв В. Н. був визнаний винним за статтею про посередництво у хабарі. Як випливає з документа, він був засуджений до 5,5 років колонії за те, що передав 990 тисяч рублів від свого начальника підполковнику і голові Центру державного санепіднагляду Південного військового округу Гончарову Г. В.

У вироку суду вказано, що до робочих обов’язків обвинуваченого належала “організація і виконання зобов’язань із закупівлі та продажу продовольства і створення необхідного запасу на складі”.

“Продовольство призначалося для відправлення у військові частини Збройних Сил РФ, що дислокуються на території ДНР і ЛНР”, - йдеться в тексті.

Підполковник Гончаров з Південного військового округу, як наполягав захист, зажадав від начальника обвинуваченого Забалуєва 90 тисяч рублів на місяць, щоб не перешкоджати роботі з постачання. В іншому випадку офіцер, як сказано у вироку “обіцяв зривати поставки в інтересах військовослужбовців РФ, які перебувають на бойовому чергуванні в ДНР і ЛНР”.

За словами Забалуєва, ТОВ “Технологія” проводила доставку продуктів в так звані “ДНР” і “ЛНР” двічі на тиждень. Постачання здійснювали як мінімум у 2018 і 2019 році. Обвинувачений розповідав, що одна поїздка вантажівки обходилася постачальникам в 65-80 тисяч рублів.

Висока ціна була пов’язана з ризиком для життя водіїв. На кордоні вони здавали документи, знімали з машин номери і слідували по українській території “під охороною приймаючої сторони”. Перед відправленням їх перевіряв “росіянин у званні майора”.

Продукти доставляли “більш ніж 70 машин вантажністю орієнтовно 40 тонн і загальним обсягом понад 1300 тонн”. За приблизними підрахунками “Радіо Свобода”, постачання 1300 тонн продовольства раз на два тижні вистачило б для забезпечення приблизно 26 тисяч осіб. Однак з вироку не випливає, що постачаннями займалася тільки одна компанія.

Текст документа був опублікований на сайті суду, але після повідомлень ЗМІ його видалили. Замість нього розміщено напис:

“Інформація тимчасово недоступна. Перепрошуємо. Спробуйте звернутися пізніше або зверніться безпосередньо до суду”.

Вирок зберігся у кеші. Видання Znak першим звернуло на нього увагу.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував інформацію про вищезгаданий вирок суду. За його словами, в документі міститься помилкова інформація і що нібито “російські війська не перебували і не перебувають на Донбасі”.

“Напевно, мова йде про помилку тих, хто писав цей текст (вироку суду). Тому що це неможливо, ніяких Збройних сил РФ на території самопроголошених республік не було і немає. Збройні Сили РФ є на території РФ”, - цитують його російські ЗМІ.

Пєсков при цьому зазначив, що Росія постачала і продовжує постачати “гуманітарну допомогу” на території, що знаходяться під контролем бойовиків “ДНР” і “ЛНР”.

“Ці республіки гостро потребують цієї гуманітарної допомоги. Але ні про які постачання, ті (які) ви процитували (повідомлення), мови йти не може. Це помилка тих, хто складав цей документ”, - сказав прес-секретар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ