Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд у справі Кернеса перенесли на 29 травня

Райсуд Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців, що обвинувачуються у викраденні, тортурах та погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану, продовжить засідання 29 травня. Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у суді.

"Суд перенесено на 29 травня на прохання прокурора Ганілова, який оголосив про намір сторони обвинувачення підготувати клопотання про відвід судді Атонова", - зазначили у суді.

Прокурор, додали у суді, вважає, що суддя дозволяє Кернесу та його адвокатам заважати допиту свідків обвинувачення: "З приводу упередженості судді прокурор і має намір підготувати заяву про його відвід".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 15 травня Київський райсуд Полтави продовжив слухання справи проти Кернеса і двох його охоронців. Суд планував допитати шістьох свідків обвинувачення. Вже перший свідок заявив, що нікого не впізнає в залі суду і не пам'ятає подій 25 лютого 2014 року. Коли прокурор Ганілов почав ставити йому запитання, Кернес та його адвокати виступили проти, визнавши їх навідними, і суддя Атонов зняв питання прокурора. При цьому Кернес та його адвокати наполягали на продовженні допиту свідків, доставлених до суду шляхом приводу. Зі свого боку, Ганілов попросив про тривалу перерву, щоб підготувати клопотання про відвід судді.

24 квітня засідання райсуду Полтави у справі Кернеса перенесли за клопотанням захисту на 15 травня "через робочу поїздки до Харкова прем'єр-міністра Володимира Гройсмана".

27 березня засідання перенесли на 24 квітня: не з`явилося троє викликаних заздалегідь свідків обвинувачення. Тоді ж суддя Атонов ухвалив рішення про примусовий привід свідків.

6 березня у Київському райсуді Полтави допитано п'ятеро свідків обвинувачення. Жоден з опитаних не пам'ятає, за їх словами, подій 25 січня 2014 року, пов'язаних із викраденням активістів харківського Євромайдану.

13 лютого Київський райсуд Полтави допитав 8 свідків обвинувачення. Типові відповіді свідків на запитання держобвинувачення щодо подій 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Допитано третину з понад 70 свідків обвинувачення.

24 жовтня 2016 року Кернес був на суді у Полтаві востаннє за три місяці: весь цей час він перебував на реабілітації у зв'язку з перенесеними операціями.

На суді Кернес та його охоронці, що обвинувачуються за фактами, які мали місце в лютому 2014 року, не визнають провини і вважають справу сфабрикованою. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ