Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд у справі викрадення активістів Луценка й Вербицького перенесли до кінця травня через неявку прокурора

Судове засідання у справі викрадення активіста Ігоря Луценка та вбивства активіста Юрія Вербицького перенесли до 30 травня у зв’язку з неявкою прокурора, обвинуваченого Олександра Медведя і його захисника.

Про це із зали суду повідомляє кореспондент Тижня.

Адвокат Медведя повідомила суду, що не може бути присутньою через зайнятість в іншому провадженні. Сам Медвідь поінформував суд, що не приїде, оскільки живе за межами Києва і це тягне матеріальні витрати.

Захисник постраждалих Євгенія Закревська в свою чергу заявила, що засідання не може відбуватися без обвинуваченого.

Крім цього, на засідання з невідомих причин не з'явився представник прокуратури.

Суддя Світлана Смик на місці ухвалила неможливим слухати справу без прокурора. Відтак вона оголосила перерву до 14:00 30 травня.

«У разі встановлення неповажної причини неявки прокурора, суд поставить питання про притягнення його  до відповідальності», – зазначила суддя.

Постраждалий народний депутат Ігор Луценко після засідання заявив: «Вже приблизно рік відбувається засідання «попереднього характеру». Це відбувається через системну неявку обвинуваченого. Ми лише почали засідання по суті». Також він зазначив, що родичі загиблого Вербицького їздять на кожне засідання зі Львова.

Захисник Закревська зазначила, що неявка адвоката не є поважною причиною для відсутності Медведя в суді.

«Така ситуація тягнеться вже більше, ніж півроку. Наразі Медвідь перебуває під особистим зобов'язанням. І навіть цей запобіжний захід він не виконує. Ми вимагатимемо для нього домашнього арешту або ж взагалі утримання під вартою», – наголосила адвокат потерпілих.

Як повідомлялося, у серпні 2014 року у МВС заявили, що встановили організаторів викрадення та вбивства Вербицького.

Нагадаємо, львівський сейсмолог, активіст Майдану Юрій Вербицький зник у ніч на 21 січня 2014 року. Його викрали невідомі на очах в персоналу Жовтневої лікарні Києва разом з відомим громадським активістом Ігорем Луценком.

22 січня в Бориспільському районі Київської області знайшли труп невідомого із слідами катувань. Родичі впізнали Вербицького. 24 січня його поховали на Личаківському кладовищі у Львові. Викраденому разом із Вербицьким Луценку вдалося врятуватись.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ