Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд узявся за позов Тягнибока до Авакова

Печерський райсуд Києва продовжить 8 лютого розгляд позову про наклеп лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це повідомляє прес-секретар ВО "Свобода" Лариса Лавринчук у Facebook.

"З четвертого разу таки розпочалося засідання за позовом Олега Тягнибока до Арсена Авакова щодо наклепу – "впрямую абвіняю Алєга Тягнібока і єво партію "Свабода", - написала вона.

Лавринчук зазначила, що розгляд переносили вже тричі, востаннє – "коли адвокати Авакова просили надати їм відео з прес-конференції їхнього підзахисного, мовляв, за 3 місяці у них не було змоги ознайомитися з предметом позовної заяви".

"Цього ж разу вони намагалися клопотати про перенесення засідання, бо буцімто не було сплачено судового збору й таки не надано диску. Однак це спростували на місці відповідними документами", - додала вона.

"Оскільки навіть під кінець четвертого місяця адвокати так і не переглянули відео "абвіняю", його, за клопотанням сторони позивача продемонстрували прямо на засіданні. Водночас було переглянуто й диски, які принесли аваківці. На одному – запис із назвою "Тягньібок бросается на Национальную гвардию" й монтаж із використанням світлин з прапорами й запису авдікоментаря Тягнибока для якогось зі ЗМІ", зазначила речниця партії "Свобода".

"А другий диск значно цікавіший: на ньому – нарізка відео з подій 31 серпня і з підписами осіб, присутніх на ньому, а також із датами їхнього народження, адрес реєстрації та місця перебування, номерів автівок, на яких вони їхали з акції. А що там у нас каже закон про розголошення персональних даних? А що говориться про призначення винними осіб без рішення суду?", - обурилася вона

Лавринчук зазначила, що серед запитань представників відповідача головним було те, чи "може публічна особа зазнавати критики".

"Саме так тепер називається бездоказове звинувачення осіб у злочинній діяльності – критика...", - додала вона.

Лавринчук також повідомила, що адвокат Авакова, говорячи про роздруківку статті з "Української правди", сказав: "Позивач додав до заяви матеріали, взяти з незрозумілих джерел"

Зрештою, у засіданні Печерського райсуду оголосили перерву. Розгляд позовної заяви Тягнибока щодо "наклепу" продовжиться 8 лютого о 17:00.

"Будуть дебати двох сторін", - написала Лавринчук.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ