Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Суд вдруге зупинив реорганізацію Одеського медуніверситету

Суд вдруге зупинив реорганізацію Одеського медуніверситету. Про це повідомило видання Новий час.

Окружний адміністративний суд Києва вдруге зупинив дію розпорядження уряду про утворення Національного Одеського медичного університету, яке мало поставити крапку в конфлікті між МОЗ та екс-ректором Валерієм Запорожаном.

"Вийшла ухвала судді Юлії Шрамко зупинити дію розпорядження Кабміну. Це реакція суду у відповідь на заяву самопроголошеного в.о. університету Юрія Сухіна. Допоки суд розглядатиме заяву, реорганізацію буде припинено", - заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, рішення суду унеможливило призначення виконувача обов’язки, а отже Одеським національним медуніверситетом продовжуватиме керувати екс-ректор Запорожан. Супрун наголосила, що це ставить під загрозу весь навчальний процес.

"МОЗ України повертає без розгляду усі документи підписані не уповноваженими міністерством особами. Це ставить під загрозу зриву навчальний процес для понад 7 тисяч студентів та 2 300 працівників", - пояснила очільниця МОЗ.

Нагадаємо, що  10 січня Окружний адміністративний суд Києва заблокував рішення уряду про ліквідацію Одеського національного медичного університету та створення на його базі нового вищого навчального закладу.

27 грудня 2018 року Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про утворення Національного Одеського медичного університету, реорганізувавши шляхом злиття Одеський національний медичний університет та Кримський державний медичний університет імені С. І. Георгієвського.

Між МОЗ та колишнім ректором ОНМУ Валерієм Запорожаном триває конфлікт через небажання останнього залишати посаду попри звільнення. В університеті повідомили, що його прибічники захопили ректорат університету, задля того, щоб "витягнути всі кошти з рахунків навчального закладу".

МОЗ звинувачує Запорожана у "систематичному пограбуванні університету". Зокрема, він витратив 220 млн грн на обладнання, яке використовувалося не для навчання студентів, а для надання платних медичних послуг.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ