Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд відмовився розпочати процес над Януковичем за розгін Євромайдану

Український суд відмовився розпочати судовий процес над президентом Віктором Януковичем за події силового розгону демонстрантів 30 листопада в Києві. Про це Радіо Свобода повідомив дніпродзержинський правозахисник Віталій Купрій, який подавав відповідну позовну заяву.

За його даними, суддя навіть без відкриття провадження в справі, виклику заявлених свідків, підозрюваних  і постраждалих, за зачиненими дверима розглянув всі наявні в справі докази і вважає їх недостатніми. Суддя повернув позов правозахиснику.

«Зазначені обставини грубо порушують конституційне право громадянина на захист в суді і черговий раз доводять, що суду в Україні немає. Каста недоторканих міністрів, прокурорів на чолі з президентом поки що можуть залишитись безкарними», – вважає Купрій.

Правозахисник повідомив, що він подав до Європейського суду з прав людини відповідну скаргу. «У разі розгляду цієї скарги за прискореною процедурою, суд над Януковичем може розпочатись ще до виборів президента у 2015 році», – сказав Купрій.

9 грудня 2013 року Купрій подав до Вищого адміністративного суду України позов про визнання протиправної бездіяльності президента Віктора Януковича, який не звільняє з займаної посади Міністра внутрішніх справ України та не вживає заходів для притягнення до відповідальності тих, хто винен у побитті мирних демонстрантів у Києві 30 листопада.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ