Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд відсторонив від роботи чиновника, який сприяв в ухиленні від військової служби

Раніше посадовцю було обрано запобіжний захід – нічний домашній арешт
фото Офісу Генпрокурора

За клопотанням прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону суд відсторонив від посади керівника апарату КМВА, викритого на сприянні в ухиленні від військової служби.

Про це у телеграмі повідомив Офіс генпрокурора.

Раніше посадовцю було обрано запобіжний захід – нічний домашній арешт.

Обидва рішення ухвалив Печерський районний суд м. Києва.

Нагадаємо, повідомлено про підозру посадовцю КМВА, який сприяв депутатам Київської міськради в ухиленні від військової служби

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону посадовцю КМВА повідомлено про підозру у сприянні депутатам Київської міськради в ухиленні від несення військової служби (ч. 4 ст. 409 КК України).

За даними слідства, керівник апарату Київської міської військової адміністрації незаконно «відряджав» депутатів з військової частини до військової адміністрації Києва.

Таким чином посадовець оформив «відрядження» трьом столичним депутатам та помічнику депутата Київради. Впродовж року вони не з’являлись на військову службу.

При цьому отримували грошове забезпечення із частини, де нібито проходили службу. У серпні 2023 року їм було повідомлено про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби (ч. 4 ст. 409 КК України).

Досудове розслідування здійснюється ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ