Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд виключив Дубляни зі складу Львівської громади, - Зубач

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення ОАСК Києва щодо виключення міста Дубляни зі складу Львівської територіальної громади.

Про це у фейсбуці написав заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

За його словами, це був адміністративний позов місцевого мешканця до Кабміну. Також Зубач зазначив, що Львівську міську раду не залучили до цього судовий процес на жодному етапі і що суд не вважав за потрібне, хоча вирішувалась доля не лише Дублян, а й всієї Львівської громади. 

Заступник мера заявив, що місто буде оскаржувати це рішення.

"Оскільки нас не було долучено до справи, при цьому безумовно є порушеними права та інтереси Львівської громади. Тому to be continued. А якщо чесно: як і в справі Малехова, так і у цьому рішенні щодо Дублян суд хіба створив ще одну правову «сіру зону». І породив купу юридично-риторичних запитань. 

З одного боку, суд виключив Дубляни зі складу Львівської громади, але що далі? Де тепер Дубляни? Юридично їх нема і не буде у складі будь-якої іншої громади, створити своєї окремої вони теж не можуть. А нема громади – жоден мешканець Дублян не може отримати жодних медичних, культурних чи освітніх послуг, які надають органи місцевого самоврядування. І що - тепер дублянці не мають лікуватись у лікарнях чи ходити до шкіл і садків? Ну за рішенням суду виходить, що так. 

Звичайно, Львів продовжить надавати всі послуги і фінансувати всі комунальні установи в Дублянах. Як і в Малехові, зрештою. А тим часом оскаржуємо дивно-юридичні рішення судів. І з нетерпінням чекаємо на так давно обіцяну судову реформу", - написав Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ