Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд визначив запобіжну міру для екс-міністра Ігоря Швайки

Апеляційний суд Києва розглянув апеляційну скаргу прокуратури про зміну запобіжного заходу стосовно колишнього народного депутата, колишнього міністра аграрної політики України Ігоря Швайки.

За інформацією кореспондента Громадського, судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 4 листопада або ж внесення застави у розмірі 1 млн 218 тис. гривень.

Ігоря Швайку підозрюють в організації заворушень 31 серпня під Верховною Радою, внаслідок яких загинули четверо бійців Національної гвардії. (ч.2, ст. 294 ККУ).

Відповідно до матеріалів обвинувачення, «Швайка брав активну участь у вчиненні масових заворушень, погрожував застосуванням до представників правоохоронних органів насильства, небезпечного для життя і здоров’я останніх, наносив удари руками і ногами військовослужбовцям та працівникам правоохоронних органів, з метою спричинення тілесних ушкоджень».

10 вересня суд відпустив Швайку під особисте зобов’язання народних депутатів.

Як у свою чергу стверджує екс-міністр, під час мітингу під парламентом він проходив між лінією силовиків та активістів, щоб їх «розвести та не допустити сутичок».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ