Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд зняв арешт з акцій Ставицького в "Укрнафтобурінні"

Господарський суд Києва 15 липня зняв арешт з акцій компаній Ares Systems і Ariana Business Limited, підконтрольних екс-міністру енергетики Едуарду Ставицькому, у компанії "Укрнафтобуріння". Відповідна ухвала розміщена у Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з повідомленням, суд зібрався на чергове засідання за позовом кіпрської компанії Deripon Commercial Limited, підконтрольної олігархові Ігореві Коломойському, до вказаних компаній Ставицького. Суть позову в ухвалі не вказується.

Однак, як і багато попередніх разів, представники ані позивача, ані відповідача на засідання не з'явилися.

У зв'язку з цим суд залишив позов компанії Коломойського без розгляду, а також вирішив зняти арешт з акцій компаній Ставицького, який був накладений 2 грудня 2014 року.

Як відомо, до 14 грудня 2012 року Deripon Commercial Limited володіла 90% акцій "Укрнафтобуріння", поки не продала половину своїх акцій близьким до Ставицького фірмам Ares Systems і Ariana Business.

Після втечі Януковича Коломойський розпочав судову кампанію за повернення своєї долі в "Укрнафтобурінні", стверджуючи, що продати акції його змусили, при чому на вкрай невигідних умовах.

"Укрнафтобуріння" має спецдозвіл на розробку найперспективнішого українського газового родовища – Сахалінського (Харківська область).

Як відомо, у листопаді 2015 року суд зняв арешт з бізнес-центру Ставицького в Києві.

Також у ЗМІ повідомлялося, що Печерський суд зняв арешт з автомобілівпреміум-класу тещі Ставицького Валентини Ушакової.

Сам Ставицький в даний момент переховується від українського правосуддя в Ізраїлі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ