Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд зупинив конкурси у Львівській та Херсонській областях, ̶ Держрибагентство

Окружний адміністративний суд міста Києва своєю ухвалою від 31.10.2016 зупинив дію наказу Держрибагентства в частині конкурсного відбору на зайняття вакантних посад начальника та заступника начальника управління Державного агентства рибного господарства у Львівській та Херсонській областях до набрання законної сили рішенням у даній судовій справі. А також заборонив Конкурсній комісії Держрибагентства вчиняти будь-які дії та приймати будь-які рішення щодо оприлюднення результатів конкурсу та щодо призначення на посаду осіб, визначених за результатом проведення конкурсу у вказаних регіонах. Про це повідомили в Держрибагентстві.

Підставою для цього став  судовий позов учасників конкурсу щодо визнання неправомірними дії Держрибагентства  з призначення та проведення конкурсу на зайняття вакантних  посад державної служби у Державному агентстві рибного господарства, оголошеного  15 вересня 2016 року. До суду було подано клопотання щодо того, щоб заборонити конкурсній комісії Держрибагентства  проведення конкурсу на зайняття вакантних посад   державної служби, а також заборонити Голові Держрибагентства  вчиняти будь-які дії  стосовно внесення пропозицій Міністра аграрної політики та продовольства  щодо погодження кандидатур начальників та заступників начальників  управління Держрибагентства  у Запорізькій, Львівській, Полтавській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях.

Клопотання вищеназваних осіб суд  задовольнив частково. 

Незважаючи на  вищезазначені  події,  Держрибагентство має чіткий  намір реалізувати запланований процес реформування органів рибоохорони та запустити  рибоохоронний патруль по всіх регіонах України, як це передбачає Концепція реформування рибного господарства.

 В даний момент юристи Держрибагентства   опрацьовують  юридичний механізм, що дозволить  розблокувати   проведення конкурсного  відбору та призначення кандидатів, обраних  відповідно чинного законодавства  України. Держрибагентство інформуватиме про  будь-які зміни та досягнутий прогрес у вирішенні цієї ситуації.

Ліквідація  органів рибоохорони, запуск рибоохоронного патруля  та створення  на українських водоймах дієвої системи контролю  унеможливить багато  незаконних  схем, що  десятиліттями існували у галузі.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ