Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суди розглядають ряд рішень Львівської облради, які стосуються ОДА

«Станом на сьогодні у судах як загальної юрисдикції, так і спеціалізованих, є низка відкритих проваджень, предметом оскарження яких є рішення, дії та бездіяльність Львівської обласної ради. Щодо окремих проваджень вже прийняті відповідні судові рішення», – про це повідомив начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації Віктор Кусий, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Він  розповів, що у справі щодо оскарження  рішення Львівської обласної ради (від 17 грудня 2013 року) про посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації, 20 січня 2014 року Львівським окружним адміністративним судом прийнято постанову, якою вказане рішення визнано протиправним та скасовано.

«Також у справі з оскарження рішення Львівської обласної ради (від 17 грудня 2013 року)  про відкликання Львівською обласною радою власних повноважень, делегованих Львівській обласній державній адміністрації, 06 лютого 2014 року Львівським окружним адміністративним судом прийнято постанову, якою  вказане рішення  визнано протиправними та скасовано», – зазначив В. Кусий.

За його словами, також у впровадженні Львівського окружного адміністративного суду перебуває справа з оскарження рішення Львівської обласної ради від 17 грудня 2013 року про створення виконавчого комітету Львівської обласної ради. Ухвалою суду забезпечено позов в частині заборони оприлюднювати рішення.

«Господарським судом Львівської області відкрито провадження та призначено до розгляду справу за позовом Львівської обласної державної адміністрації до управління майном спільної власності Львівської обласної ради, третя особа Львівська обласна рада про спонукання до укладення договору оренди . Ухвалою Господарського суду Львівської області в порядку забезпечення позову заборонено управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради перешкоджати Львівській обласній державній адміністрації у доступі до приміщень за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 18 та передавати приміщення в користування іншим особам».

Крім цього, зазначив Віктор Кусий, ухвалою Галицького районного суду м. Львова в порядку забезпечення позову про усунення перешкод у користуванні майном Львівської облдержадміністрації, заборонено Юринець О.В., П’ятаку В.А., Пелеху Р.Я. перешкоджати працівникам облдержадміністрації у доступі та користуванні нежитловими приміщеннями за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 16,18.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ