Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Світ має зрозуміти та підтримати дії Ізраїлю - Нетаньягу

Світ повинен зрозуміти необхідність знищити терористів ХАМАСу та бути солідарними з Ізраїлем у цій ситуації.
Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу після переговорів з канцлером ФРН Олафом Шольцем в Тель-Авіві 17 жовтня, повідомляє Укрінформ
«ХАМАС здійснює подвійний воєнний злочин – він не лише вбиває людей з безпрецедентною жорстокістю, він ховається за цивільними, власними цивільними… Важливо, щоби весь світ зрозумів, що повна відповідальність за життя цивільних лежить на воєнних злочинцях із ХАМАСу. Весь світ має засудити це та підтримати Ізраїль у його справедливій війні», - закликав політик.

Нетаньягу назвав нинішню атаку ХАМАСу найгіршим злочином, який було скоєно проти єврейського народу після Голокосту, після Бабіного Яру. «ХАМАС – це нові нацисти, і вони діють як ІДІЛ», - заявив він.

Шольц своєю чергою запевнив, що «від вбивств та викрадення невинних людей, … публічного приниження тих, хто пережив Голокост кров стигне в жилах». Він повторив, що безпека та саме існування Ізраїлю є державним завданням Німеччини з огляду на історію. Зрозуміло, що наразі Ізраїль має повне право на самооборону відповідно до міжнародного права.

Глава уряду ФРН у той же час підкреслив необхідність запобігти ескалації та не допустити поширення конфлікту на весь регіон.

«Жоден актор ззовні не повинен думати, що втручання було б поганою ідеєю, це було б великою, непробачною помилкою», - попередив Шольц.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ