Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Світовий банк забере в "Укравтодору" 220 млн дол.

Світовий банк прийняв рішення тимчасово забрати близько 220 млн доларів з кредитного портфеля Держагентства автомобільних доріг України ("Укравтодор").

Про це стало відомо за результатами роботи тижневої місії представників Світового Банку, повідомляє ЦТС з посиланням на "Укравтодор".

Директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен погодила з керівником "Укравтодору" Славоміром Новаком загальні напрямки роботи з Держагентством на 2017 рік.

За словами Сату Кахконен, часткове скасування фінансування - тимчасовий і вимушений крок, оскільки зараз гроші Світового банку не рухаються досить швидко. Це, як вважають у міжнародній фінансовій організації, обтяжує Україну економічно і не звільняє місце для підтримки нових проектів.

"Ми вважаємо, що наше рішення - це win-win-ситуація для всіх. Ці гроші до вас точно повернуться", - запевнила Кахконен.

За підсумками зустрічі стало відомо, що в 2017 році "Укравтодор" внесе 20 проектів, що стосуються інженерного проектування, консультацій, попереднього дизайну, на розгляд Світового банку щодо можливостей подальшого фінансування.

Нагадаємо, в проекті Держбюджету-2017 передбачено лише близько 6,6 млрд гривень коштів на розвиток і утримання українських доріг при мінімальній потребі в 40 млрд гривень.

Як повідомили в "Укравтодорі", такі цифри озвучувалися на плановому засіданні громадської ради Держагентства 30 листопада.

Глава держагентства Славомір Новак висловив надію, що громадськість у співпраці з "Укравтодором" зможе вплинути на рішення влади і фінансування збільшать.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ