Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Свобода" і Садовий не поділять 13 млн грн

Суд втрутився у бюджетний процес, чим порушив законодавство України і заблокував бюджет Львова. Про це сьогодні, 6 лютого, під час прес-конференції повідомив голова фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

За його словами, під час прийняття бюджету Львівська міська рада проголосувала за ухвалу, якою зменшила видатки чиновників мерії на канцтовари, телефонні розмови, відрядження тощо, а це майже 12 858 300 грн. Зекономлені кошти скерували на погашення дефіциту з оплати праці освітянам.

Однак цю ухвалу Львівської міської ради оскаржили у суді деякі працівники мерії, які виявилися незгідними із запропонованим перерозподілом, а 3 лютого Галицькій районний суд Львова виніс рішення призупинити дію ухвали в частині пункту, що стосувався перерозподілу коштів.

«Тепер ми маємо заблокований бюджет», - зазначив Кошулинський.

Він також додав, що суддя Юрків О. Р. – це той самий суддя, який зупиняв ухвалу міськради щодо розпуску виконкому.

«Це є хамське втручання у дії місцевого самоврядування», - заявив Руслан Кошулинський і натякнув, що начебто суддя має «певну мотивацію». (Справу розглядав суддя Юрків О. Р).

Голова фракції розцінює такі дії чиновників міського голови Львова Андрія Садового як саботаж.

Відтак, за словами Руслана Кошулинського, депутати звертатимуться у Вищу раду юстиції з проханням дати оцінку роботі судді, а також – до міністерства юстиції та профільного комітету Верховної Ради.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 3 лютого, виконком Львівської міської ради прийняв ухвалу про виконання рішення суду та вніс зміни до розпису 4 міського бюджету на 2012 рік без урахування свободівських поправок.

Відповідаючи на запитання Гал-інфо, чого очікувати на сесії Львівської міської ради 16 лютого?, Руслан Кошулинський сказав: «Це означає, що 16 лютого депутати скасовуватимуть рішення виконкому, яке є незаконним».

Додамо, що у Львівській міській раді "Свобода" має більшість - 55 депутатів із 90.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ