Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Сила Вагнера" видасть у Львові свою книгу

У «Видавництві Старого Лева» вийде друком книга «Моцарт-син. Життя Франца Ксавера у подорожньому щоденнику і листах», яку упорядкувала відома на весь світ львівська диригентка Оксана Линів.

Як зазначили на сторінці Видавництва Старого Лева, це найповніше фахове видання про Франца Ксавера Моцарта, сина геніального композитора Вольфганга Амадея Моцарта. До створення книги, окрім упорядниці Оксани Линів, долучилися музикознавиця Роксолана Гавалюк, перекладачки Ольга Сидор та Христина Назаркевич та випускова редакторка Оксана Антонів. Дизайн обкладинки створила Анастасія Старко.

Книга містить переклади подорожнього щоденника Моцарта молодшого, понад сотню листів, документальні свідчення та детальний хронограф-біографію композитора. Усі ці відтворені і перекладені українською мовою матеріали дозволять читачеві скласти реальну картину життя молодшого сина Моцарта, зануритися в його особисті переживання та творчу діяльність, яка була тісно пов’язана з Україною. Адже Франц Ксавер Моцарт провів на Галичині майже 30 років свого життя і це був найплідніший період у його творчості.

Варто зазначити, що напередодні Оксана Линів з’явилася на музичному фестивалі в Німеччині на честь композитора Ріхарда Вагнера у футболці з принтом «Wagner Power» («Сила Вагнера»). Даний вчинок був доволі неоднозначно сприйнятий українською авдиторією, адже гасло на футболці Линів перегукується з назвою приватної військової компанії Євгенія Пригожина, визнаної у світі злочинною організацією. Отож в українців слово “Вагнер” асоціюється насамперед саме з ПВК, яка вчинила багато злочинів на території України.

Оксана Линів

Як зазначає видання "Детектор медіа", отримавши хвилю обурення з боку українських блогерів та користувачів соцмереж, Оксана Линів видалила фото.

Однак це вже не перший скандал за участі відомої диригентки. Оксана Линів попри війну, яку розв'язала росія проти України вирішила не припиняти співпрацю з російськими виконавцями. Вона заявила, що готова співпрацювати з росіянами і для цього російським артистам достатньо лише написати заяву про засудження війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ