Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сили оборони відбили понад 60 атак у Бахмуті та Мар'їнці — Генштаб

Попри великі втрати рф не відмовляється від планів окупації території України. Основні зусилля противник продовжує зосереджувати на наступальних діях на сокирах Лимана, Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки.
Фото: GeneralStaff.ua

Про це інформує Генеральний штаб ЗС України. 

За минулу добу окупанти завдали 25 ракетних ударів із ракетами системи ППО С-300 по Запоріжжю, Комишувасі Запорізької області та Снігурівці на Миколаївщині, а також 42 авіаційних удари. Вони здійснили 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та інфраструктурі населених пунктів. Є загиблі та поранені серед цивільних, а також руйнування.

У Генштабі розповідають, що ворог зосередився на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тривають важкі бої у Бахмуті та Мар'їнці, де українські захисники протягом доби відбили понад 60 разів ворожих атак. Російські війська активно використовують літальні та ротаційні літаки. 

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника Генштаб ЗСУ не виявив.

На Лиманському росіяни невдало атакували біля Григорівки та неподалік Спірного.

На Бахмутському напрямку — в районах Бахмута, Хромового та Іванівського.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили численні ворожі атаки в районі Мар’їнки.

Російський агресор продовжує застосовувати тактику терору, загроза ракетних та авіаційних ударів залишається високою по Україні.

За минулу добу Повітряні сили Збройних сил України завдали п'ять авіаційних ударів по зосередженню російських військ та їхньому зенітно-ракетному комплексу.

Авіація збила чотири ворожі БПЛА (два — типу Орлан-10, один розвідувальний «Елерон» та один дрон-камікадзе «Ланцет»).

Українські ракетно-артилерійські уразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження окупантів, склад пально-мастильних матеріалів і два склади боєприпасів окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ