Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сирія та Росія не збили жодної ракети союзників - EUCOM

Жоден з більш як 100 снарядів, випущених США, Британією та Францією по об'єктах з виробництва хімречовин у Сирії, не був уражений силами протиповітряної оборони Сирії та Росії.

Таке твердження міститься у прес-релізі Європейського командування США (EUCOM), що є в розпорядженні Укрінформу.

"Жодна з... ракет, що беруть участь у цій місії, не була успішно вражена сирійськими ППО, і немає ознак того, що були задіяні російські системи ППО", - йдеться в повідомленні.

Усього було випущено, за даними EUCOM, 105 одиниць зброї проти трьох цілей. Зокрема, з регіону Червоного моря - 30 ракет Tomahawk запустив крейсер Monterey (США), 7 – есмінець Laboon (США); з Перської затоки 23 ракети Tomahawk були запущені есмінцем Higgins (США); з Середземномор'я: 6 ракет з підводного човна John Warner (США), 3 ракети з французького фрегата Languedoc. З повітря було запущено 19 ракет з двох бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer. Британські королівські ВПС (винищувачі Tornado і Typhoon) запустили 8 ракет, винищувачі ВПС Франції Rafales і Mirages - 9 ракет.

Удару по об'єктах у Сирії був частиною операцій Центрального командування США (CENTCOM) із заборони і запобігання майбутньому використанню хімічної зброї Сирією, йдеться в прес-релізі.

Командувач генерал Кертіс Скапаротті підкреслив, що операція була ретельно спланована і проведена і підтвердила здатність EUCOM швидко реагувати на будь-які обставини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ