Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сирійська опозиція вийшла з мирних переговорів через агресію РФ

У неділю, 11 жовтня, лідери Національної коаліції опозиційних і революційних сил (НКОРС) оголосили про бойкот процесу мирного врегулювання в Сирії через операції ВПС Росії в цій країні. Про це повідомляє DT.ua з посиланням на агентство AFP.

НКОРС "вирішила не брати участь у консультативних робочих групах, і розглядає дотримання Женевського комюніке і резолюцій Ради Безпеки (ООН), а також закінчення російської агресії в якості основи для відновлення переговорного процесу".

"Агресія Росії представляє собою порушення міжнародного права і підтримку режиму (сирійського президента Башара Асада – прим. ред.) у вбивстві мирних жителів, у скоєнні воєнних злочинів геноциду і злочинів проти людства", - заявили в НКОРС.

Один з членів НКОРС Хішам Марва підкреслив, що саме дії РФ в Сирії підштовхнули його організацію ухвалити рішення про бойкот переговорів. "Сирійський народ не в настрої, щоб вести дані консультації, йому потрібно, щоб бомбардування закінчилися", - сказав Марва.

Раніше УНІАН повідомляв, що Пентагон передасть помірній сирійській опозиції зброю, засоби зв'язку та боєприпаси. Крім того, США забезпечать військову підтримку з повітря сирійським ополченцям, які воюють з бойовиками "Ісламської держави".

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ