Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сирійські повстанці визволили ще одне місто і захопили 10 танків армії Асада

Росія продовжує масовані бомбардування, порушує повітряний простір сусідніх країн і перекидає до Сирії своїх найманців. Про це повідомляє Головне управління розвідки українського Міноборони у сьогоднішньому звіті щодо сирійського конфлікту.

За даними розвідників, 4-5 листопада літаки РФ здійснили 81 виліт і завдали ракетно-бомбових ударів по 263 об’єктах у провінціях Алеппо, Дамаск, Дейр Ез-Зор, Ідліб, Ракка, Хама та Хомс. Війська Асада продовжували спроби наступу у провінціях Алеппо, Дамаск, Дераа, Латакія, Хама та Хомс.

У свою чергу, опозиційні збройні формування повідомили про встановлення контролю над містом Мурек (провінція Хама). При цьому повстанці захопили 10 танків та чотири артилерійських тягачі армії Асада. Журналісти публікують фото та відео трофеїв.

Також ГУР інформує про чергове порушення повітряного простору суміжної з Сирією країни російським військовим літаком. 5 листопада Су-24 ПКС РФ перетнув сирійсько-іракський кордон на глибину до трьох кілометрів.

Окрім того, тривають перельоти військово-транспортних літаків Ан-124 та Іл-76 з РФ до авіабази Хмеймім. Також до російського угрупування рухаються великий десантний корабель "Ямал" Чорноморського флоту РФ та танкер "NS Concord".

Розвідники зазначають: у складі міжвидового угруповання військ ЗС РФ у Сирії перебувають підрозділи найманців, створених на базі приватних військових компаній (на території РФ офіційного статусу не мають). Перекидання до Сирії здійснюється повітряним шляхом з аеродрому Моздок (Північна Осетія), місце дислокації – наметове містечко в районі міста Латакія (окремо від регулярних підрозділів ЗС РФ).

Нагадаємо, напередодні низка ЗМІ повідомили, що військова присутність Росії у Сирії збільшилась вдвічі.

5 канал

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ