Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Система оцінки ефективності працівників Amazon автоматично звільнила сотні людей

На складі компанії Amazon в американському Балтиморі система, що оцінює ефективність роботи, автоматично звільнила близько 300 працівників.

Про це повідомляє The Verge, передає Громадське. Видання отримало лист адвоката Amazon в Національне управління з питань трудових відносин США.

В ньому йдеться, що на складах компанії працює система оцінювання ефективності працівників, яка робить це на основі декількох метрик, зокрема щодо часу, упродовж якого співробітник не виконує свої обов’язки. Цей час система визначає, рахуючи перерви в скануванні товарів працівниками.

Так, якщо цей час, проведений не за роботою, складає від 30 хвилин до години, працівник отримує звичайне письмове попередження, якщо від години до двох — «останнє» письмове попередження, якщо більше двох годин — працівника звільняють. За рік можна отримати не більше 5 звичайних попереджень і не більше одного «останнього».

Система звільняє співробітників автоматично, хоча вони мають право оскаржити це рішення. Також керівництво може скасувати звільнення, якщо вважатиме його помилковим.

Лист, опублікований виданням, пов’язаний з оскарженням звільнення одного з працівників Amazon. У ньому зазначається, що на складі в Балтиморі із серпня 2017 року до вересня 2018-го система звільнила близько 300 співробітників.

Раніше The Verge писало про жорсткі вимоги до співробітників Amazon, за які компанію часто критикують. Зокрема працівники вимушені брати із собою пляшки і мочитися в них, бо туалети розташовані занадто далеко, і система зараховує цей час як проведений не за роботою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ